Jagodowe pralinki z pasty kokosowej

Jagodowe pralinki z pasty kokosowej

Bardzo szybka, zdrowa i słodka przekąska mogąca być alternatywą dla słodyczy kupowanych w sklepie.

Pasta kokosowa to produkt, który powstaje przez zmielenie miąższu orzecha kokosowego. Ja swoją kupiłam w  SKLEPIE KONFITURKA . 

Przepis na ok 20 małych pralinek

Produkty:

  • słoik pasty kokosowej (pasta będzie miała kremową konsystencję jeżeli będziemy trzymać ją w warunkach pokojowych – po otwarciu i niewykorzystaniu zawartości należy ją włożyć do lodówki żeby się nie zepsuła)
  • 100 gram borówek (ja wykorzystałam borówki amerykańskie, ale tradycyjne również mogą być)

Wykonanie:

Pastę kokosową blendujemy stopniowo dodając borówki. Następnie przekładamy do foremek (ja wykorzystałam sylikonowe foremki w kształcie serduszek) i wkładamy do lokówki na całą noc. Powstałe pralinki przebijamy wykałaczką i dekorujemy całymi owocami borówek i listkami mięty.

Jagodowe pralinki z pasty kokosowej

sylwia12

Może spodoba Ci się także

Pozostaw komentarz

Twój adres mailowy nie zostanie ujawniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone *