Bardzo szybka, zdrowa i słodka przekąska mogąca być alternatywą dla słodyczy kupowanych w sklepie.
Pasta kokosowa to produkt, który powstaje przez zmielenie miąższu orzecha kokosowego. Ja swoją kupiłam w SKLEPIE KONFITURKA .
Przepis na ok 20 małych pralinek
Produkty:
- słoik pasty kokosowej (pasta będzie miała kremową konsystencję jeżeli będziemy trzymać ją w warunkach pokojowych – po otwarciu i niewykorzystaniu zawartości należy ją włożyć do lodówki żeby się nie zepsuła)
- 100 gram borówek (ja wykorzystałam borówki amerykańskie, ale tradycyjne również mogą być)
Wykonanie:
Pastę kokosową blendujemy stopniowo dodając borówki. Następnie przekładamy do foremek (ja wykorzystałam sylikonowe foremki w kształcie serduszek) i wkładamy do lokówki na całą noc. Powstałe pralinki przebijamy wykałaczką i dekorujemy całymi owocami borówek i listkami mięty.