Cukinia faszerowana warzywami i soczewicą-wegetariański obiad

Sezon na cukinię czas rozpocząć! Nie mogłam się zatem oprzeć, żeby zrobić obiad z cukinii i sezonowych warzyw.

Obiad jest bezglutenowy i wegetariański, ze względu na soczewicę, która zawiera dużo białka danie jest bardzo smaczne i sycące. Wszystkie warzywa pochodzą z mojej uprawy.  Mam pewność, że są ekologiczne i zdrowe dla mojej rodziny.

Czytaj więcej →
Odpowiedzi:2 / Podziel się:

Tarta czekoladowa – idealny deser!

Tarta czekoladowa jest rewelacyjnym deserem dla dzieci. Nie zawiera cukru, nabiału i glutenu. Jest słodka dzięki daktylom. Tarta pięknie wygląda, a jeśli lubisz czekoladę to koniecznie musisz się skusić 🙂

Tarta nie wymaga pieczenia. Bardzo szybko można ja przygotować, nawet przy wizycie niespodziewanych gości.

Czytaj więcej →
Odpowiedzi:6 / Podziel się: